Op moment niet op voorraad verwacht nieuwe levering in week 26 2014
Rio Quebra Pedra / Steengruiskruid / Chanca Piedra  

bevat per capsule Quebra pedra (Phyllanthus spp.) 5:1 extract poeder 500mg overige ingredienten cellulose

 

Chanca Piedra is een plant die groeit in het Amazone-regenwoud en andere tropische gebieden. Het staat ook bekend als Quebra Pedra, waarvan de directe vertaling “steenbreker” of “steenverbrijzelaar” is.  

 

Vele generaties inheemse bewoners van de Amazone hebben Chanca Piedra gebruikt om nierstenen en galstenen te verwijderen. Sinds de jaren 1980 wordt onderzoek gedaan naar de effectiviteit in het elimineren van nierstenen met Chanca Piedra. Het helpt om de spieren van de urinewegen te ontspannen. Dat maakt het gemakkelijker om nierstenen te verdrijven. Uit studies in 1999, 2002 en 2003 bleek dat Chanca Piedra de vorming van de bouwstenen van nierstenen voorkomt. Deze resultaten wijzen in de richting van het vermogen van Chanca Piedra’s tot het remmen van het optreden van nierstenen bij mensen met een geschiedenis van nierstenen. 

 

Terwijl Chanca Piedra het meest bekend is voor zijn effect op nierstenen en galstenen, is het van oudsher gebruikt in Zuid-Amerika, India, Maleisië en het Caribisch gebied voor koliek, diabetes, malaria, dysenterie, koorts, griep, tumoren, geelzucht, vaginitis,gonorroe, en dyspepsie. Inboorlingen gebruiken het kruid om pijn te verlichten, winderigheid te verdrijven, het stimuleren en bevorderen van de spijsvertering, en het verdrijven van wormen. Klinische studies bevestigen deze en andere toepassingen van het kruid. Het meest opvallend is het onderzoek dat is gedaan naar het effect van Chanca Piedra op de bestrijding van hepatitis B, hypertensie, diabetes, het verlagen van cholesterol en ontgiftende en het normaliseren van de lever.  

 

Voorbeelden van onderzoek zijn: 

• verlaging van de systolische bloeddruk bij hypertensie (1995, India); 

• verlaging van de bloedsuikerspiegel bij hyperglycemie (1995, India); 

• cholesterolniveau in het bloed verlagen (2002, India); 

• diuretische effecten (1929 en 1995, India); 

• in Chanca Piedra zit een pijnstillende stof die zeven keer krachtiger is dan aspirine en paracetamol (1996, Brazilië); 

• herstel van normale leverfunctie bij kinderen met acute hepatitis en bij hepatitus B(1988, door Dr Baruch Blumberg (de ontdekker van hepatitus B), 2001, China); 

• virusremmende eigenschappen (1988, Blumberg); 

• een andere chemische stof die uit Chanca Piedra is geïsoleerd bevat anti-HIV eigenschappen (1996, Bristol-Myers Squibb Pharmaceutical Research Instituut, 2003, Duitsland). 

 

Steengruiskruid is goed voor het bijstaan van de lever in ontgiften van het lichaam en in het bevorderen van de gezonde functie van de nieren en galblaas. Deze organen zijn vaak aangetast door de hedendaagse stressoren van het leven, zoals slechte voeding, vervuilde lucht, chloorwater, antibiotica, medicijnen en synthetische hormonen.  

 

* Dit product is niet bedoeld voor diagnose, behandeling of genezing van een ziekte.

Prijsinformatie:
Prijs per 90 vegicapsules:
€ 32,95
Aantal: Bestellen

Standaard levertijd

Op dit moment onbekend

Relevante producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.